BINNENINRICHTINGEN

De keuze van type binneninrichting is zeer belangrijk. Uiteindelijk gaat het om een keuze voor enkele jaren, en wordt het uw dagelijkse werkplaats.

METAAL, HOUT OF ALUMINIUM?

Een houten inrichting wordt vaak gezien als een snelle en goedkope oplossing voor uw inrichting. Niets is minder waar. Een houten inrichting voldoet niet aan de veiligheidsnormen en neemt ook al snel een tweetal dagen in beslag om op te bouwen. De stevigheid is niet gegarandeerd en u kan uw voertuig onherstelbaar beschadigen.

Een inrichting in metaal is reeds goed ingeburgerd. De inrichtingen zijn reeds modulair en snel 20 à 30% lichter dan zijn houten variant. Op vlak van veiligheid kunnen certificaten voorgelegd worden en officiële crashtest-resultaten. Qua plaatsing moet u rekenen op 1 dag en de inrichting kan makkelijk overgebouwd worden in een ander voertuig.

De nieuwste trend is het plaatsen van een aluminium inrichting. Hierbij bespaart u nog eens tot 50% op zijn stalen variant. U moet er echter wel rekening mee houden dat aluminium ook een hogere buigbaarheidsgraad heeft dan staal. Dit houdt in dat, indien u uw rekken zwaar belaad, u beter geen aluminium neemt.

WAT DOET VTC?

Wij kiezen er voor om een houten inrichting niet meer aan te bieden. Deze zijn inefficiënt voor uw gewichtscapaciteit en niet stevig naar de normen van vandaag. Hout wordt nog gebruikt voor vloeren, werkbladen en kleine afwerkingen.

De meeste inrichtingen zijn nog steeds in metaal, maar voor bepaalde doeleinden kan aluminium aangeraden worden. Dankzij onze onafhankelijkheid ten opzichten van onze leveranciers, kunnen we u steeds bijstaan in het maken van een objectieve keuze.

We denken met u mee om uw laadvermogen optimaal te benutten, zonder de stevigheid uit het oog te verliezen.