OPRIJPLATEN

Indien u op regelmatige basis zware lasten moet verplaatsen, is het aangeraden om te werken met een oprijplaat. Binnen de oprijplaten heeft u veel verschillende mogelijkheden. Zeer weinig is onmogelijk.

Eerst moet u weten welk type materiaal u zal verplaatsen. De breedte van de wielen, alsook het gewicht (inclusief de persoon die het zal naar boven duwen/trekken) is belangrijk. De draagcapaciteit van oprijplaten varieert sterk, afhankelijk van de breedte, lengte, type materiaal en plooibaarheid.

Stel uzelf ook de vraag als de oprijplaat moet blijven staan in de wagen, of als u ze liever sporadisch gebruikt.

Bij VTC kiezen we ervoor om de gamma’s van WM System en MW Tools aan te bieden. Zo garanderen we veiligheid en stevigheid.


VASTE OPRIJPLATEN

De vaste oprijplaten zijn, zoals de naam het zegt, permanent gemonteerd in het voertuig. U kan deze wel afnemen, maar dit vereist enkele uren om uit te voeren.

Sommige modellen zijn volledig vast, andere kunnen ook opendraaien naar binnen en buiten.

Vast oprijplaten kunnen tot lengtes van 3.25m geproduceerd worden, om de hellingsgraad zo minimaal mogelijk te houden.

Hierbij moet u rekening houden met de hoogte van het voertuig en de vereiste kracht om de last boven te krijgen.

De meeste varianten hebben een draagcapaciteit van +/- 400kg. Specifieke modellen (in 1 stuk) kunnen tot 1.800kg gaan.


MOBIELE OPRIJPLATEN

Mobielen oprijplaten zijn zeer handig voor het sporadisch laden van zware of onhandige lasten. De lengte is variabel van 1.8m tot 4m en ze hebben een capaciteit tot 3.500kg. Op aanvraag kunnen deze ook op maat gemaakt worden.

U moet echter wel rekening houden met de opbergbaarheid.

Het beste bevestigd u dit tegen uw cabinewand (indien in metaal) met een rail en sjorband. Zo is de lading gezekerd en ligt ze niet in de weg tijdens het werken.

De vaste modellen, met een hogere draagcapaciteit, kunnen in sommige gevallen niet meegenomen worden in voertuigen. Met de lengte moet zeker rekening gehouden worden.

Rampe amovible

CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE

ONZE ANDERE PRODUCTEN